Jag har fastnat med händerna i marken, i minnet från en mardröm..

Som tillägg på mitt förra inlägg så kan jag ju även säga att jag tycker att det är lika naivt när vuxna människor utan utbildning eller jobb planerar att skaffa barn. Det handlar ju inte bara om åldern, även fast just 14 är en sådan ålder då man faktiskt alltid är arbetslös och mitt uppe i grundskolan; där finns det inte så stora kontraster. Däremot om man är runt 25 så kan man vara både välutbildad och ha en stabil ekonomi och ett bra jobb; men man kan lika gärna ha suttit hemma och ruttnat i sin lägenhet i flera år och levt på random bidrag. Jag anser inte att det är en lämplig situation att planera barn i heller.

Allt beror på omständigheterna och arbetslös är helt klart inte en situation som är lämplig att skaffa barn i. Dels för att man inte ens borde tänka på barn då; man borde ägna hela sin tid åt att försöka hitta ett jobb. När man väl har ett barn så ska man inte behöva snåla med vad man köper för ingridienser till maten för att ha råd med hyran, eller sälja sina gamla saker för att ha råd med nya kläder till sig själv och sitt barn. Det är dyrt att leva, det kostar en förmögenhet att ha ett barn. Visst, det går att göra det snålt, men vill man verkligen det? Vill man behöva avstå från att köpa de fina barnkläderna man ser, för att man inte har råd?

Vill man behöva snåla varje minut av sitt liv för att få ekonomin att gå ihop? En av anledningarna till att det är svårare att vara ensamstående förälder brukar kunna vara för att man måste jobba himla mycket för att ekonomin ska gå ihop. Att då vara två arbetslösa föräldrar är inte mycket bättre. Det är tufft. Man måste inte skaffa barn i detta nu. Man kan vänta. Man kan skaffa sig en ordnad ekonomi, ett jobb, en utbildning.

Ett barn är inte någonting man kan skaffa bara för att man vill ha det? Ett barn är ett barn, en liten individ, en liten människa. En liten människa som man ska göra allt för, som man ska ge den bästa tänkbara uppväxten som bara går. Någon man ska älska och ta hand om för resten av sitt liv. Någon man ska göra allt för.

När jag säger att man ska göra allt för sitt barn, så menar jag verkligen allt. Även om det innebär en sån sak som att vänta två år med att skaffa det barnet för att kunna ordna upp sitt eget liv först. 


Kommentarer
Postat av: Kim

Helt rätt! Barn är ingen rättighet, det är inte nått man ska skaffa för att dom är söta.

2012-01-11 @ 12:42:25
Postat av: Kim

Helt rätt! Barn är ingen rättighet, de är inte nått man kan skaffa bara för att dom är söta!

2012-01-11 @ 12:43:58
Postat av: Smsa Låna

Grym design du har på din blogg. Har du gjort den själv? Riktigt snyggt i alla fall!

2012-01-12 @ 22:52:03
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0