Come, let's pray for the weekend babe, nanana nana nana nanana...

Den här lördagkvällen har jag spenderat på intensivvårdsavdelningen där jag har gjort mitt nionde introduktionspass inför sommaren. Det har gått jättebra och för första gången har jag och min handledare löst av varandra vid raster och sådant, vilket innebär att jag har fått ha hand om patienten alldeles själv. (Det fanns ju såklart annan personal tillgänglig, haha, det är en sjukt starkt bemannad arbetsplats.) Anyhow, jag trodde att jag skulle tycka det var lite läskigt att vara helt ensam första gången eftersom patienterna inom intensivvården är så sjukt sjuka, men det gick hur bra som helst och det kändes inte alls varken läskigt eller obehagligt. Nu börjar det kännas som att jag faktiskt vet vad jag sysslar med och börjar bli redo inför sommaren! (Dessutom fick vi rapportera över patienten till ingen mindre än min kära mor! :D)

På tal om något helt annat så är jag egentligen inte typen som gillar smycken och dylikt; de enda smyckena jag någonsin har använt är ett halsband jag fick av min mormor för ett antal år sedan, och sen ett halsband som jag fick av Silverpojken i julklapp.Det halsbandet som jag fick av honom använder jag mer eller mindre dagligen, men när jag nu jobbar så får jag ju inte ha det på mig, vilket jag tycker känns både naket och tomt. Jag tänkte på det idag när jag jobbade nämligen så tänkte passa på att skriva det här i brist på annat? ^^ 

Jag har för övrigt haft en supermysig kväll och morgon tillsammans med Silverpojken. Kvällen ägnades åt att göra sushi, vilket var både trevligt att göra och gott att äta. Efter det hade vi det hur gemytligt som helst framför tvn innan vi till slut lyckades somnade runt klockan två! ^^, Imorse hade vi en mysig frukoststund tillsammans innan jag var tvungen att vandra iväg till jobbet och han bege sig hem för att förbereda sig inför någon konsert han och hans vänner skulle åka till i typ.. Norrköping? Jag hade i vilket fall som helst ingen som helst lust att säga hejdå till honom men jag får trösta mig med att han kommer tillbaka igen inatt! Dock så sover jag väl då men det gör ingenting, han är iallafall där när jag vaknar! Happy♥  


Anyhow, här kommer lite bilder

Du har gåshud för du fryser är det här det bästa livet hade att ge?

Idag har jag lagat värsta salladen som jag har tänkt att jag skulle ta med mig som lunch till skolan imorgon. Tre matlådor blev det totalt, plus att jag åt en ganska stor portion av salladen till middag också. Sjukt gott var det, sallad är helt klart underskattat! Egentligen ska vi inte vara i skolan så länge imorgon men det är lika bra att äta när man redan är där. Silverpojken kan få äta av de resterande matlådorna om han vill och känner sig hungrig. Han kommer nämligen hit ikväll. (Yay, I miss him!)

Jag känner att det är lite halvmesigt att sakna någon som man träffade för bara någon dag sedan, men det är ju inte direkt så att vi hinner ses särskilt långa stunder these days. Jag går till skolan runt klockan nio på morgonen och kommer hem runt klockan tre, fyra. Silverpojken har jobbat kväll den här veckan så då går han härifrån runt klockan 13, så han är inte kvar när jag kommer hem. Han kommer sedan hit igen runt midnatt när han har slutat jobba, men då måste jag mer eller mindre gå och lägga mig om jag ska orka upp i tid dagen efter. När jag sedan går till skolan igen nästa dag så ligger han fortfarande kvar i sängen (för det mesta) och därmed hinner vi inte umgås särskilt mycket.

Imorgon ska vi däremot umgås. Morgondagen har haft hur många olika alternativ till planer som helst. Grundtanken var att vi skulle till min syster i Fagersta på party för att sedan gå ut på krogen där. Jag är dock fortfarande halvt sjuk och då känns det inte lägligt att försöka gå hem till någon som har hund. Jag hade tänkt att jag ska ge det ett försök men när jag nu är förkyld samtidigt som allt björkpollen börjat flöda i luften så känns det inte som någon särskilt ultimat idé. Det känns himla synd dock.

En annan tanke var att jag kunde jobba imorgon kväll om jag ändå inte skulle gå på festen, men jag är lite för sjuk för det också. Jag vill ju helst inte hosta och nysa på de stackars sjuka människorna. Tredje alternativet för var att gå på maskeradsittning på kåren tillsammans med mina vänner, men det var inte heller något bra alternativ då jag istället för att jobba imorgon funderar på att jobba på lördag. Att gå och jobba dagen efter ett party känns inte särskilt lyckat, och någon dag under helgen måste jag få in ett arbetspass. På söndag kan jag inte heller göra det då jag ska spendera hela förmiddagen i kyrkan med kören. Det är tydligen någon form av orgelmässa(?) som vi ska sjunga på tillsammans med alla domkyrkans körer.

Nu blev hela texten ovanligt plottrig men slutsatsen av det hela är att jag umgås med silverpojken imorgon. På lördag jobbar jag mellan 13.00 - 21.30 och på söndag möter jag upp min kör i kyrkan klockan nio för att sjunga på orgelhögmässan klockan 11.00. Jag kommer att släpa dit silverpojken och om ni inte har något bättre för er så borde ni också gå dit och kika. Det börjar klockan elva och det kostar ingenting. Varnar dock för präster och diverse andra människor som pratar lite längre än vad öronen orkar lyssna.

För övrigt har jag på Saras uppmaning lyssnat igenom Kents nya album Var inte rädd för mörkret. Personligen tycker jag att det är en av deras bättre skivor bortsett från bland annat Du & Jag döden, och jag lyckades gilla nästan alla låtar som var med på den. Annars brukar det finnas någon låt som jag ogillar starkt eller åtminstone föredrar att inte lyssna på. Idag har jag annars haft någon form av Håkan-mani och totallyssat på Håkan. Jag har fått några sådana infall de senaste dagarna och jag vet inte riktigt varför, men jag tror det beror på att det börjar kännas som vår!

"I en sal på lasarettet där det täta sängar står, finns en sköterska så flitig att hon arbetar för två.."

Jag tänkte passa på att göra lite reklam för detta; 
https://www.vardforbundet.se/Agenda/Pressrum/Debattartiklar/Hojda-loner-en-forutsattning-for-patientsakerhet-/

Det är ju nämligen demonstrationstider för Sveriges sjuksköterskestudenter, och eftersom jag är en av dem så tänkte jag att jag skulle säga några ord om saken. Jag och mina vänner ska ju faktiskt också ut och demonstrera imorgon. Varför? - Jo, för att en ingångslön på runt 21 000 och en obefintlig löneutveckling efter tre års akademiska studier är inte helt okej. Det är närmare bestämt inte okej över huvud taget. Sjuksköterskeyrket må ha varit ett kall en gång i tiden, och ja, vi som utbildar oss till det idag känner fortfarande att vi gör det för att vi vill hjälpa folk, men även fast vi vill det så har vi också räkningar att betala, och tack vare utbildningen, studielån på över 150 000 kronor. 

Vissa andra yrkesgrupper lägger sig i debatten och säger att de också vill ha högre löner isåfall. Ja, lärare förtjänar högre löner, även sjukgymnaster, förskolelärare och undersköterskor. Det är ingen som påstår att de inte gör det. Men ska man titta och jämföra? Nej, det tycker jag inte att man ska. Det är många yrkesgrupper som är underbetalda och alla är mycket medvetna om det, men när vi nu ändå är inne på att jämföra. Sjuksköterskor är ansvariga för människor liv. De arbetar både dag och kväll, ibland även kombinerat med natt. De arbetar helger och storhelger, röda dagar, obekväma arbetstider. Är man ledig julhelgen så måste man jobba nyårshelgen, är man ledig midsommar så måste man jobba påsk. OB-ersättning för kvällar och sådant då?  - Ja, den är redan inräknad i lönen.


Jag ska jobba som undersköterska i sommar. Som undersköterska får jag 19 000 kronor i månaden innan skatt. När jag sen är färdig sjuksköterska så erbjuds jag en ingångslön på omkring 21 500. Är min treåriga utbildning då värd 1500 kronor i månaden? Does that make any sense to you? - Cause it sure as hell does not make any sense to me. 

Slår även ytterligare ett slag för denna:
http://www.youtube.com/watch?v=wpOXhisfXlU
kanske lite överdriven men den har ändå en poäng.

If this is where you say you belong, that is all I want from you..

Jag fick en kommentar av anonym som undrade hur och när jag egentligen träffade Silverpojken, så jag tänkte att jag skulle berätta det. Jag tror att jag har berättat det förr men i brist på annat så kan jag lika gärna berätta det igen. Egentligen borde dock Ida-Lisa tell the story, haha, hon får sån inlevelse när hon gör det.

Det var iallafall en lördagskväll i början av oktober då jag var på Bill&Bob (en pub här i Västerås) tillsammans med mina vänner Ida-Lisa och Catti. Plötsligt såg jag en pojke där som jag tyckte var söt, som satt alldeles ensam vid ett bord, och av okänd anledning så trotsade jag min blyghet och stegade fram till honom och började prata. Efter det så bytte vi nummer och så träffades vi några gånger lite till och från, och sen så blev det som det blev. Cute, huh?

Anyway,
nu ska jag ägna resten av dagen åt att läsa artiklar om ungdomar med cancer. Spännande va?

Still don't know what you've done with me, a grown-up woman should never fall so easily.

Jahaja, idag i skolan fick jag en pik av Sara om att det var länge sedan jag bloggade, så det var väl bara att pallra sig hem och skriva ett inlägg. Idag har vi iallafall vart på handledarträff angående C-uppsatsen och det känns som att mycket klarnade. Det känns som att vi har kommit iallafall en liten bit i rätt riktning och det känns som att vi har mer klart för oss vad det är vi egentligen ska göra.

Imorgon ska vi sitta och läsa artiklar hela dagen och det känns ju lite lagom motiverande. Hade jag haft bättre ekonomi för tillfället så hade jag velat bunkra upp med lite godis eller vindruvor eller något annat som är gott att äta på, men just den här månaden har jag inte riktigt råd att unna mig det. Det får bli nästa istället! ^^

Igår gick jag och Silverpojken värsta långpromenaden längs Mälaren. Det var hur fint och mysigt som helst och vi såg både änder, kanadagäss och harar på vägen. Jag tror även bestämt att jag har världens sötaste pojkvän, haha, han är så söt ibland så jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. :D När vi stod och kikade på hararna som vi såg på vägen så utbrister han plötsligt "De är typ som små hjortar". Haha. Hur söt som helst.  ^^,

Efter gårdagens promenad så började jag längta lite extra till sommaren. Jag tror att det kommer att bli en av de bästa somrarna någonsin. Till att börja med så får jag spendera hela sommaren i Västerås, jag ska jobba på ett jobb som jag verkligen trivs på, jag kommer att ha mina finafina vänner på plats och sist men inte minst så kommer jag ha min alldeles fantastiska pojkvän alldeles i närheten hela sommaren. Jag tror inte det kan bli bättre än så? :)

Beneath the stars came falling on our heads, but they are just old light..

Idag kände jag att jag hade tröttnat på min profilbild på facebook så jag tänkte att jag skulle ta en ny med, hör och häpna, min webkamera(!?). Haha. Det gick lite sådär och jag skulle inte direkt påstå att jag kände mig särskilt nöjd med något av resultaten. Oh well, vad kan man vänta sig av en så kallad webcam?

Egentligen borde jag totalplugga just nu men det slutade jag med för ett tag sedan. Det gick jättebra imorse och jag var inne i värsta flytet; jag lyckades plugga i tre timmar i sträck utan att ta en enda paus. Runt elvatiden skulle jag äta frukost och sedan dess har jag konstant hittat nya anledningar till att inte återuppta pluggandet igen. Snart ska jag dock gå till Wayne's och plugga med Ida-Lisa. Vi ska förhöra varandra tills vi kan varenda liten grej till den här tentan. Vi har gjort det förr och vi kan göra det igen! Heja oss!

Ikväll kommer btw min sötnos hit och stannar över helgen. Det ska bli supermysigt. Imorgon kväll ska vi på fest med mina vänner, men de ska ut på blue moon bar och dit vill inte vi gå så vi får se vad vi hittar på. Resten av helgen är egentligen planlös men något trevligt ska man väl iallafall kunna åstadkomma? ^^, 

Oh well, jag ska pallra mig iväg nu, men hoppas att alla får en bra helg, tror inte att jag kommer skriva något mer innan dess! ^^


Home is where your heart is, find where you belong, start to take control...

Haha, någon frågade i en kommentar om min pojkvän bloggar, och svaret är kort och enkelt nej, det gör han inte. Jag har dock försökt att övertala honom att börja twittra men inte ens det vill han! ^^, Vet dock att han är här och snokar ibland om han inte har något bättre för sig, så hej på dig my love!

Egentligen har jag inte tid att sitta och blogga just nu, men efter att ha pluggat hela dagen i skolan så tycker jag att jag faktiskt förtjänar en liten paus innan jag kör igång med plugget här hemma. Någon gång måste man ju faktiskt få ta det lugnt och andas lite. Hela kvällen kommer ändå att gå åt till pluggandet, och även hela morgondagen fram till klockan 15 då jag och Ida-Lisa ska träffas och förhöra varandra lite. Håller alla tummar och tår för att vi hinner lära oss allt innan dess! ^^

Btw, nu när mitt hem faktiskt ser anständigt och rent ut, och min sötnos dessutom har diskat så tänkte jag passa på att visa lite hur det ser ut här. Bortom garderoberna finns det en liten hall och ett badrum och det är väl egentligen inte så mycket att se så det tänkte jag inte visa. Den svenska björnstammen-planschen som sitter på ena garderobsdörren är inte min utan tillhör min vän Sara, och gitarrerna i hörnet är Silverpojkens. Barnen på bilderna som sitter på garderoben är mina syskonbarn, min mammas bästa kompis två småttingar och så lilla Stella som jag var barnflicka åt en sommar i Finland för två år sedan. Kaoset på skrivaren på golvet är mitt plugg som ligger i en stor osorterad hög som jag snart ska ge mig in på. ^^,

And I'm still waiting for the rain to fall, to pour real life down on me..

Puh. Jag har sällan varit så trött som jag är nu. Man skulle helt klart kunna säga att jag är mer död än levande. Först jobbade jag ett kvällspass igår och var hemma runt 22.30 ungefär. Då pratade jag med Silverpojken i telefon en liten stund (okej en ganska lång stund..:) innan jag gick och la mig. Under natten vaknade jag minst tio gånger och var sedan lite lagom pigg när väckarklockan ringde klockan 05.30. Sakta men säkert vandrade jag till jobbet en halvtimme senare, för att sedan vara kvar där hela dagen. Efter jobbet tog jag bussen hem, hämtade min dator och vandrade (i spöregnet) till skolan för att skriva lite C-uppsats med Ida-Lisa. Nu är klockan 19.40 och jag har precis fått i mig lite mat och ska snart sätta igång med att söka artiklar. Eller plugga lite till tentan jag har på fredag.

Ja, jag lyckades faktiskt med att glömma att anmäla mig till en salstenta i Patologi, diagnos och behandling inom psykiatri, geriatrik och pediatrik som jag skulle ha skrivit för lite mer än en månad sedan. Man måste vara anmäld till tentan minst tio arbetsdagar innan, vilket både jag och Ida-Lisa av någon okänd anledning lyckades misslyckas med. Ganska underhållande egentligen dock, då vi båda är väldigt ambitiösa och aldrig tidigare har missat någon tenta. Jag trodde faktiskt inte ens att det var möjligt. Nåväl, hur som helst så är jag glad att jag inte var ensam, det hade inte alls känts motiverande att gå och skriva en tenta alldeles själv, plus att nu kan vi plugga lite tillsammans. 

Imorgon ska jag återigen till skolan för att skriva C-uppsats med Ida-Lisa, och hela torsdagen kommer att gå åt till att plugga inför tentan på fredag. Jag känner att det är lite mycket med allt just nu men bara tentan är skriven så lugnar det nog ner sig lite. Jag börjar även komma i fas med introduktionspassen på jobbet så nu slipper jag känna mig stressad över det med. Jag blev ju så lägligt sjuk i nästan två veckor i början av mars så jag hamnade lite efter med introduktionen, men nu har jag snart tagit igen allt jag inte hann göra då.

Jag har för övrigt köpt nya fiskar till mitt akvarium, och har inrett mitt hem med lite krukväxter. Det är så himla mycket hemtrevligare här nu än vad det var innan. (Det får mig dock inte att sluta längta tills den dagen då jag får flytta härifrån..^^,)

Can you keep a secret, can you keep a secret I'm in love with you...

Påskhelgen har jag spenderat i Fagersta hos min familj och det har varit mycket trevligt. Även min kära pojkvän var där med mig och vi har haft det hur bra som helst. Nu är han hos sin familj på påskmiddag och jag kan inte följa med på grund av djur, så jag ska snart vandra iväg och jobba lite istället. Storhelgsersättning är ju aldrig fel! ^^,

Jag hade tänkt skriva värsta inlägget här och nu, för det var lite länge sedan sist, men jag tänkte ta bussen till jobbet och den går om ungefär tio minuter så jag lär faktiskt göra mig iordning nu.. Jag får helt enkelt skriva sen.

Hoppas iallafall att alla har haft en superbra påsk! :)RSS 2.0