It was like shooting a sitting duck, a little small talk, a smile and baby I was stuck..

Jag är en sån som aldrig har trott på det här med "love at first sight". Nu börjar jag dock undra, tänk om det faktiskt kan bli så? Tänk om det kan vara så att om en person faktiskt är rätt så behöver man bara se den för att känslorna ska börja ta fart, eller åtminstone för att någonting ska börja kännas? If that's the case.. Scary? :o 

Idag skulle jag iallafall ut på jakt efter skor, men kom istället hem med ett par pyjamasbyxor, en vinterjacka, tio par strumpor, två par leggins, ett svart linne, en eyeliner, en foundation och en hårfärgsföcpackning. Yey! Känns som att jag aldrig kommer hitta några lämpliga skor. Man skulle kunna säga att foundationen och eyelinern var födelsedagspresenter från Markus och Michelle, då jag köpte det för presentkortet jag fick av dem i födelsedagspresent. 

Nu vet jag inte riktigt vad jag ska roa mig med. Jag har lovat mig själv att det ska bli en lugn helg, så gå till ICA, köpa lite godis och ladda ner någon bra film kanske? Det låter väl inte helt fel. Är ganska sugen på choklad faktiskt.

I need you less and less and every day leads us further away..

Tänk vad mycket bättre allt hade varit om kärleken hade varit som på film eller i böcker. Om man helt slumpmässigt sprang på den där snälla, söta karln med ett charmigt leende som får en att smälta, och som sen bara dyker upp och gör vad som helst för en. Som bara råkar ha vägarna förbi med en extra takeawaycoffé i handen och tar med en på promenader i höstlöven. Sen efter en tid friar han och man gifter sig och får barn och lever sen happily ever after.. Om karln sen hade råkat vara engelsktalande med lite brittisk accent så hade ju inte det heller skadat, haha!

Inatt drömde jag för övrigt att min körledare tvingade mig att sjunga i radio, det var lite knepigt. De hade ett kvällsradioprogram som sjöng olika jullåtar tre månader innan jul, och de saknade någon som kunde sjunga överstämman på ett par av låtarna. Tydligen var jag lämplig för det jobbet även fast jag varken kunde låtarna eller ville vara med. Någonstans mitt i kaoset blev det skottlossning och gisslandrama också. Sjukt!

Snart ska jag vandra till praktiken. Eller, ja, jag ska väl i ärlighetens namn ta bussen, men vandra lät mysigare. Dock så tänkte jag undvika det eftersom jag fortfarande är förkyld, och min förkylning tycks inte ha några planer på att lugna ner sig. Nu har det gått snart två veckor och det enda jag egentligen har blivit av med är halsontet, men så fort halsontet försvann så kom hostan som ett brev på posten! Lucky me!

Tänkte också bara tillägga att jag verkligen har de finaste vännera som finns, de är helt fantastiskt awesome. Och så älskar jag Sonata Arctica, garanterat bästa bandet någonsin! Nåväl. Nu lär jag gå. Vi hörs!

Happy Birthday to me!

Nu är min födelsedag här och och här sitter jag, ensam och snuvigare än någonsin, haha. Jag har iallafall haft en jättefin födelsedagshelg. Party med goda vänner i fredags och ut och äta med familjen igår. Supermysigt!


Idag kommer folk över på fika. Vem eller vilka som kommer vet jag inte riktigt än men det visar sig.
Nu, frukost! :D

Well, I can dance with you honey, if you think its funny..

Idag väcktes jag av en konstig och lite oväntad sak som egentligen borde ha gjort mig ledsen, men som faktiskt kändes helt okej. Lite skumt var det, men inte alls så farligt som jag hade väntat mig. I guess I'm letting you go now..

Hur som helst så håller jag på att planera för mitt "födelsedagsparty" som jag ska ha på fredag, och jag är lite rädd att för många av de som är bjudna ska tacka ja. Haha. So far är vi 8 - 10 stycken beroende på hur det går med skjuts hem för två av dem, men då är det fortfarande ett tiotal som inte har gett något besked än. Wellwell, det löser sig. Blir det för trångt så får vi väl gå ut och sätta oss på typ Bill & Bob eller någonting sådant istället. Det kan nog bli intressant, det är en del av mina vänner som inte har träffat varandra förut så det kan bli roligt. Funderar på om man eventuellt ska hitta på någon (isåfall väldigt stillasittande) lek eller aktivetet, bara för att. Jag funderar även på att koppla in mitt playstation/singstar. Vad tror ni om det?

Snart ska jag vandra iväg till praktiken och det känns väl okej. Känns som att det är så mycket att plugga på inför seminariet att jag inte har någon som helst lust/motivation till att praktisera. Dessutom blir jag helt nervös av vetskapen att mina handledare på praktiken ska vara med på seminariet. Scary.

Let your body decide where you want to go, high or low, fast or slow...

Igår hade jag den bästa dagen jag har haft på länge och på det en helt oförglömlig kväll som inkluderade goda vänner, affischstöld, GrönaLund, berg och dalbana, sockervaddsmustascher, popcorn, varma chips, och
sist men inte minst The Ark!

Oh..


"A smile does no
t always have to mean that a person is happy,
sometimes it just means they are being strong.."

Idag har jag varit och ätit middag på Café gränden med mina fina vänner Sofia, Ida-Lisa och Catti. It was nice. 
Imorgon ska jag åka till Stockholm med Ida-Lisa och gå på The Ark med Sara. It will also be nice. 

Vill även dessutom säga tack till Robin som fick mig att le även fast allt verkade så dystert. It's a cold and it's a broken hallelujah..

Så, när allt är som det är så behöver man sina vänner. Vissa av mina vänner har jag här, vissa har jag lite längre bort. En av dem saknar jag obeskrivligt mycket, hon heter Helena och hon är en av de viktigaste personerna jag har i mitt liv. Hon bor på andra sidan Nordsjön och jag har bestämt mig för att åka dit.. Så, imorgon efter praktiken ska jag skaffa mig ett pass och sen när jag väl har fått det ska jag vid första bästa tillfälle åka till England, till min vän.

11-09-07

I vanliga fall när mina förhållanden tar slut så brukar jag göra något drastiskt med mitt hår, typ klippa av det eller färga om det. Jag tänkte göra det den här gången också, särskilt som att det var personen i mitt förhållande som tyckte att jag skulle färga det rött från första början...

Men så kom jag efter många om och men fram till att jag ska behålla det rött. Jag är snygg i rött hår och jag älskar att ha rött hår. Bara för att karln var den som föreslog det från första början så behöver jag inte låta honom sabotera det. Jag kan fortsätta vara snygg i håret utan honom. His loss.

Btw så är det snart min födelsedag. Helt sjukt att jag fyller 22. Jag tänkte ha ett litet party. Wanna come?


11-09-06

I och med mitt deppande så har jag inte hunnit uppdatera så mycket angående min praktik, så jag tänkte göra det nu när jag har bestämt mig för att inte deppa mer. Min första vecka på praktiken gick utmärkt, jag fick vara med om massa intressanta saker. Bland annat så var jag med om ett hjärtlarm, en elkonvertering (man ger hjärtat en stöt för att återgå till normal rytm), en kranskärlsröntgen (man går in med en kateter via Arteria Radialis, en av underarmens stora artärer, och för in den himla långt och sprutar in kontrastmedel för att se hjärtats kranskärl på en röntgenskärm). Jag fick även sätta en PVK på min handledare, haha, och dela diverse läkemedel.


Idag har jag gett massa olika injektioner, blandat ihop och gett intravenöst antibiotika, förberett en patient inför en Pacemakeroperation, gett intravenöst Ketogan (starkt smärtstillande), gjort iordning och satt ihop ett kabivendropp, gett intravenöst Seloken och massa annat skoj. Man skulle helt enkelt kunna säga att jag har det hur bra och lärorikt som helst. 

Imorgon ska jag få välja en egen patient som jag ska ta hand om helt själv hela dagen, med dokumentation, medicinering och allt. Det kan bli intressant, vi får se hur det går. Egentligen skulle jag ha gjort det idag men eftersom hela min fredag gick åt att vara med och observera under diverse undersökningar så kände jag att jag ville gå med en sjuksköterska under en dag till.

Haha även fast jag har försökt förklara begreppen i texten så är det säkert vissa av er som inte förstår allt, men ni får ha överseende med det; haha, de flesta som läser är dock också vårdmänniskor, vilket också är anledningen till att jag ens skriver det här här! :D

Nu ligger jag i sängen och åmar mig och har mensvärk och tröstäter en liten chokladbit. Jag har städat lite, hämtat ut lite kurslitteratur och vart och handlat diverse nödvändiga prylar, så lite nytta har jag iallafall gjort idag.

<3

We don't need
anything
anyone.

If I lay here,
if I just lay here.
would you lie with me and just forget the world?

I trusted you with my heart..
Moving on now.

...

"So the boy asked her, "what's your story?". She didn't answer. She didn't really know which story to tell, or if there even was one worth telling. And even if there was, why should she tell a stranger in a bar? She kept staring into her empty glass, trying to decide whether to order another drink or not. The boy kept asking. He won her over by using the classic line "Come on, everybody has a story..", and then she started to talk."

..

Du får inte knacka på min dörr
om du inte är beredd att komma in.
Du får inte göra om mitt namn
och börja kalla mig för din,
och du får inte vandra på min väg
utan att visa mig ditt mål..
Du får inte stjäla av min godhet
för att fylla upp ditt hål..

Och du får inte riva mina murar
som jag omsorgsfullt har byggt,
om du inte skyddar mina drömmar
så att jag kan somna tryggt..
Du får inte ha mig som en dröm
när jag vill va din verklighet,
och du får inte säga att du hoppas,
om du inte tror du vet.. 

Men du får ta den tid du behöver,
för att förstå vad är det du vill.
Du får be en bön att tiden 
du behöver räcker till, 
och du får samla dina tankar 
så att två själar kan få ro.. 
Och så att allting som vi lovade 
oss själva, kan få gro..

Du får inte andas på min panna,
och inte få mig falla mer, 
om du inte sen kan stå för 
all den oreda du ger..
Och du får inte röra vid mitt hjärta 
som om allt var uppenbart,
men jag önskar inget hellre 
än att du gör allt emot mig snart...

RSS 2.0