..och början på 2013.

Eftersom förra inlägget var en enda stor återblick på året som har varit så tänkte jag nu bjuda på en framåtblick på året som kommer. 

  • Det första anmärkningsvärda tillfället på 2013 inträffar redan den 18 januari då jag och mina fina vänner tar examen. Det är helt ofattbart att det redan har gått tre år, och trots att vi många gånger har tvekat så har vi med blod, svett och tårar lyckats kämpa oss genom hela utbildningen och nu står vi här och trampar på mållinjen. Det har varit tre makalösa år och i mina fina klasskompisar Ida-Lisa, Sara, Kelly och Catti har jag funnit en sån vänskap som jag aldrig hade kunnat föreställa mig. Vi har stått vid varandras sida i vått och torrt, vi har skrattat och gråtit och vi har haft fruktansvärt roligt tillsammans. 
  • Den 22 januari tar jag och mina vänner vårt pick och pack och åker på semester till Los Cristianos, Teneriffa. Vi ska bo i en lägenhet med balkong och det finns en uppvärmd pool alldeles utanför lägenheten. I en vecka ska vi vara borta och se till att bara njuta, sola, umgås och vara lediga medan vi kan, för...
  • ..den 4 febuari så börjar vi alla nämligen våra första sjuksköterskejobb. Jag börjar arbeta på kirurgikliniken, avdelning 8. Sara börjar på infektionsklinikens vårdavdelning, Ida-Lisa börjar på barnavdelningen och Kelly börjar på lungavdelningen. Catti flyttar dock tillbaka till Stockholm (där hon bodde innan sjuksköterskeutbildningen) och börjar jobba på en akutkirurgiavdelning där. Det kommer bli galet tomt här utan dig Catti! 
  • Den 30 mars tar jag och min sötnos och beger oss till Stockholm för vi ska kika på musikalen Jesus Christ Superstar med Ola Salo. Denna upplevelse fick vi i julklapp av mina kära föräldrar.
  • Den 9 maj fyller min sötnos 25 och då har jag i mitt inre planerat att vi ska resa någonstans. Jag vet visserligen inte än om jag får vara ledig då men det kan ju inte vara så svårt att ta reda på. Det vore ju kul att göra något speciellt när han ändå fyller 25 och allt. Om inte detta blir genomförbart på grund av mitt schema eller dylikt så kommer denna resa att genomföras i anslutning till att jag fyller år, 25 september.. (Även om jag bara fyller 24..) 
 
Att jag inleder det det nya året med att ta examen och bege mig iväg på en resa tillsammans med mina bästa vänner, för att sen komma hem till personen jag älskar mest, är helt ofattbart. Att jag dessutom bor med personen jag älskar i en fantastiskt fin lägenhet känns helt underbart, och att jag från och med jättesnart har ett fast jobb och en inkomst för första gången gör att det känns som att det inte finns några gränser för hur bra 2013 kan bli! Som jag sa i förra inlägget; "Om mitt 2013 blir ens hälften så bra som 2012 så kommer jag vara fruktansvärt nöjd", men jag har en känsla av att det kommer att bli bättre! ♥
 
 
, 2012 var mer eller mindre oslagbart men 2013 kommer att bli bättre! 

Tvåtusentolv kort sammanfattat i bilder och ord..

Det var länge sedan jag skrev nu, motivationen till att skriva har inte direkt varit på topp och mitt liv har varit stressigare än någonsin. Praktik och plugg om vartannat tar på krafterna och någonstans där emellan all stess ska man försöka vara social också. Dessutom har det varit jul och nyår också och då har jag inte ens varit hemma. Eftersom det är nytt år och all så tänkte jag, som så många andra, bjuda på en recap från året som har varit. 
 
Vi inledde året 2012 med en klassfest. Jag och Sara blev fruktansvärt onyktra den kvällen och Sara följde med mig hem och sov när alla andra gick ut på krogen. På morgonen när vi vaknade och skulle kika på bilder från festen så var denna bild här nedanför det första vi såg, varpå vi låg i min säng och dog av skratt. Detta är Erik i klassen, som jag och Sara under hella kvällen trott hette Henrik, och som vi aldrig tidigare pratat med. Vi vet fortfarande inte hur han hamnade tvärs liggande över våra ben.
 
 
I februari ville jag och Sara prova på det här med att dricka rött vin. Därför anordnade vi en så kallad "fransk afton" då vi lyssnade på fransk musik, drack rött vin och såg lite extra franska ut. Även Ida-Lisa och Catti anslöt sig senare på kvällen och Ida-Lisa agerade kypare. 

I mars så tog jag, Sara, och Catti vårt pick och pack och följde med Ida-Lisa hem till henne i Sorsele, Norrland. Det är ungefär 90 mil dit och Sara och Ida-Lisa turades om att köra. Väl i norrland så roade vi oss med bland annat att åka skoter (med "släp" efter som två av oss kunde sitta i), vi kikade på Vindelälvsdraget, som är någon form av stafettävling där folk åker skidor efter hund. Vi var även ute och picknickade i snön och åt uppstekta pannkakor. Vi kollade även på massa film och försökte introducera Sara för Sagan om ringen-filmerna vilket inte gick något vidare. Appen "Draw something" var ganska populär just för tillfället så vi låg även en hel del i sängen och chillade och spelade mot varandra. Vi ägnade även stor tid åt att skratta åt ljuden man gör när man håller på att somna, och citatet "Det här mitt land, picket!". 
Något annat som vi inte ska glömma angående mars månad är att Sara fyllde år, och då anordnade hon en "Panda-fest" hemma hos mig. Detta innebar alltså att alla skulle klä sig som pandapoppare.
April månad smet ganska obemärkt förbi, i början av månaden ägnade jag, Sara och Ida-Lisa oss åt att grilla med killarna i klassen och gick sedan ut på Kåren. Några veckor efter det så hade vi ett party hemma hos en som heter Sofia, som senare kom att kallas för "pojkvänsfesten", för många av oss hade våra pojkvänner med oss. Annars ägnade vi stora delar av vår tid åt C-uppsatsen och tid för mycket annat fanns faktiskt inte, och när tid fanns så ägnade jag mycket av den åt min söta pojkvän.
 
I Maj så var vi på ett så kallat "Full moon party" på kåren, och vi målade oss med neonfärger som skulle lysa i neonlamporna. Innan själva utgången så satt vi ute på gräset utanför Ida-Lisas hus och hade picknick, grillade och hade det allmänt mysigt. Vi drack även piggelindrinkar och fick sen kasta oss in från picknicken för att det började spöregna, haha.
 Vi hade även en av våra välkända "sjuksköterskefester" som ofta spårar ur och slutar med att vi ägnar oss åt massa knepiga sjuksköterskesaker och pratar om sjuka grejer. Sara lyssnade på mitt hjärta och jag tog bland annat ett blodprov på henne. På bilden längst ner har Silverpojken tagit en bild på mig på en av våra supermysiga vårpromenader. Dessa promenader är något som jag saknar mest från våren som var. 

  


I Juni åkte Jag, Ida-Lisa, Sara och Catti till Siestafestivalen i Hässleholm, skåne. "Smoke weed everyday" blev ofrivilligt en av våra partylåtar och vi hade det galet roligt dygnet runt. Vi hällde i oss abnorma mängder alkohol, lyssnade på superbra musik, såg en del band (som jag iofs inte tycker så mycket om) men kul var det ändå. Vi satt även i tältet och hade djupa samtal och ibland gjorde vi lite halvknepiga saker som att exempelvis försöka rabbla upp trosbekännelsen. Vi skiftade mellan skratt och tårar och återigen fick jag påminnas om hur fantastiskt bra kompisgäng vi faktiskt är. Ett av mina bästa och finaste sommarminnen även om det var lite jobbigt att vara ifrån min älskade pojkvän i så många dagar. 
Inte långt efter Siestafestivalen så var vi på sommarfesten på kåren. Det var mysigt och alla var himla finklädda. Vi drack vattenmelondrinkar hemma hos Ida-Lisa och hade det hur mysigt som helst. I juli jobbade vi allihopa mer eller mindre konstant och det var svårt att hitta tid att träffas, men vi lyckades klämma in ett och annat spontanparty ändå. Bland annat så blev Power-meet helgen en superlyckad helg. Vi hängde även på bill&bob vid ett tillfälle då Sara skulle upp och jobba tidigt dagen efter, haha. Runt power meet hade jag även ett av mina första möten med några av Silverpojkens vänner.  I mitten av augusti gjorde jag mina sista arbetspass på intensivvårdsavdelningen, där jag trivts hur bra som helst hela sommaren. Ledigheten firade jag genom att ta med mig min älskade pojkvän och åka upp till pappas (farfars gamla) sommarstuga i Hammerdal i jämtland. Där ägnade vi oräkneliga timmar åt att vara ute på sjön och hade det hur mysigt som helst. Massor av fisk fick vi som vi passade på att äta, och på bara några dagar kunde vi ta igen all tid vi knappt hade hunnit umgås under sommaren då jag jobbade nästan konstant. 


I augusti fick vi även det underbara beskedet om att vi hade fått en lägenhet och att vi under hösten äntligen skulle få flytta ihop. I september hade jag både en såkallad födelsedagsfest och en så kallad utflyttningsfest där vi även fick träffa Ida-Lisas pojkvän. På sista bilden ser jag av okänd anledning ut som en strandad valross, fråga mig inte varför för sådär stor är jag faktiskt inte, haha. Den kvällen tappade Sara även bort sin kamera och jag gick på upptäcktsfärd på bill&bob och faktiskt hittade den. I oktober hade vi äntligen nått den dagen då vi fick nycklarna till lägenheten och faktiskt skulle få flytta in. Som vi hade väntat, längtat och planerat och försökt att organisera denna dag. Våra familjer hjälpte oss att flytta saker och vi var så nöjda och så glada när vi väl hade flyttat in. Det kändes helt overkligt, och stort. 

Någon vecka efter inflytt så hade vi en inflyttningsfest där mina och Silverpojkens vänner fick träffas för första gången. Det var en helt klart intressant blandad mix av olika människor men det var fruktansvärt trevligt och kul att så många kunde komma. Lite rädda var vi att grannarna skulle bli upprörda då volymen på musiken ständigt höjdes, men inte ett ljud hörde vi och tur är väl det. Det blev även lite sent och några övernattande gäster fick vi. 

 Även halloweenfesten inträffade i oktober och på den hade vi superhjältetema. Det var också hur roligt som helst och vi passade även på att gå på sittning innan vilket var väldigt gemytligt. Då åt vi tillsammans på kåren och sjöng och lekte diverse lekar under måltiden.

Under hela hösten har vi även vart ute på praktik och haft lite svårt att hitta tillfällen att umgås på, men i november hade iallafall en minnesvärd fest. Den kan man kanske kalla för barnmusiksfesten, eller den festen som jag för omväxlings skull var den som var fullast, haha. Grundtanken var att vi skulle ta "ett par glas vin" och halvchilla, men det slutade med att vi drack en hel del och klockan var ungefär halv fem på morgonen när mina kära vänner begav sig hem. Någonstans här under hösten har vi även alla lyckats knipa åt oss ett varsitt jobb till efter examen, och bokat in en resa till Teneriffa. :) 

December månad umgicks vi inte särskilt mycket alls, jag och mina vänner. Vi alla hade praktik i ohälsosamma mängder för att kunna vara lediga runt jul och nyår. Vi var tvungna att göra så för att få ihop alla timmar som vi var tvungna att göra. När man väl var ledig så passade man på att antingen andas lite extra eller försöka ta itu med pluggandet. Jag försökte mysa och gosa så mycket jag kunde med Silverpojken och vi började även komma iordning ordentligt i lägenheten. Jag passade på att drabbas av magsjuka en vecka innan jul, och Silverpojken tog efter mig och började kräkas kvällen innan julafton. Vi trotsade magsjukan och tog vårt pick och pack och spenderade julen i Fagersta tillsammans med min familj. Efter det åkte vi tillbaka till Västerås i några dagar och jag gjorde några praktikpass på min äldrevårdsplacering i Sala, för att sedan åka tillbaka till Fagersta och fira nyår där. Det var ett fint och mysigt nyår som jag är glad över att ha fått spendera tillsammans med min älskling. Tänk att det är andra nyåret vi spenderar tillsammans, och jag hoppas på många många fler.


 

Kort sammanfattat så är jag väldigt nöjd med året som jag har delat med mina nära och kära, jag har fantastiska vänner och en underbar familj, och en pojkvän som jag älskar mer än vad jag någonsin kunde tänka mig var möjligt. Om mitt 2013 blir ens hälften så bra som 2012 så kommer jag vara fruktansvärt nöjd 
 
 

RSS 2.0