Jag har ändrat i mitt rum, köpt nya kläder och samlat damm på min gitarr..

Som vissa av er kanske vet så har jag en ny favoritserie; Lark Rise to Candleford. Det är en serie som utspelar sig i slutet av 1800-talet i England; Oxfordshire. Man får följa en 16-åriga flicka; Laura Timmins, som är född och uppvuxen i den fattiga lilla byn Lark Rise, som får en lärlingsplats på postkontoret i Candleford. Genom Lauras ögon får man se det bästa och det värsta av de båda världarna och man får följa alla unika karaktärer i den vackra miljön; både i staden och på landsbygden.

Det är en himla mysig serie som jag skulle rekommendera till vem som helst. Det är svårt att sluta titta när man väl har börjat och det är svårt att inte drömma sig bort och önska att man kunde få vara en del av den världen som skildras i berättelsen.

I det senaste avsnittet jag såg så drabbades dock alla barn i det fattiga Lark Rise av mässlingen och det var helt hjärtskärande. Tårarna rann oavbrutet ner för mina kinder. Tack och lov att mässlingen är så gott som bortvaccinerat hos oss i Sverige så det inte är någonting vi behöver bekymra oss så värst mycket över. För övrigt så är jag sjuk. Jag har känt mig dålig sedan i lördags och hostat som aldrig förr och haft feber, men imorse trodde jag att jag var frisk så jag försökte ge mig på att diska. Det resulterade i att jag blev helt yrslig och kallsvettig och höll på att ramla ihop så det var bara att krypa ihop i sängen igen, så nu ligger jag här och försöker fördriva tid. Silverpojken kommer hit om en stund I think. Eller ja, egentligen vet jag inte om han kommer direkt efter jobbet eller om han kommer senare, men någon gång kommer han hit iallafall. 

Silverpojken var även med mig i Fagersta över helgen; vi var på fest hos min syster som har fyllt år, vi kikade på melodifestivalen och vi var och fikade hos min andra syster, som också har fyllt år. På det stora hela var det en bra och trevlig helg även om det slutade i förkylning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0