I'm the one hiding under your bed, teeth ground sharp and eyes glowing red..


I wish I was a punkrocker with flowers in my hair..

Har för övrigt fått lov att skjuta uppmin resa till min älskade Helena.
Det suger ju något extremt. Fy. 
Men, den som väntar på något gott.. right, my love? ^^,


Måste även säga att jag blir irriterad på när folk skriver frågor utan att använda sig av frågetecken,
bara skriver massa punkter efter meningen trots att den är formulerad som en fråga.
What's up with that liksom? Alla vet väl att en fråga följes av ett frågetecken,
det är ju bland det första de lär ut ut på lågstadiet.

När regnet faller ner utför min kind, du torkar alla tårar med din vind..

Nu är räkningarna betalada, maten är handlad och ytterligare ett pass på praktiken är avklarat. Det har varit en ovanligt lugn eftermiddag och inte alls många patienter, så jag har mest suttit och hängt med Pontus på sköterskeexpeditionen på team 2. Har dock hunnit med att fixa all relevant information om min patient som jag ska använda till min medicinska tenta också så ska väl snart försöka ta mig i kragen och sammanställa den informationen jag har lyckats få fram i ett textdokument.

Imorgon är det dags för veckans sista praktikpass och sen ska jag iväg och sjunga. Missade kören förra veckan så lär gå dit den här gången. Längtar faktiskt, det är så himla mysigt med advent- och luciasånger! :D Vi håller även på med John Rutters Requiem och den är också himla rolig att sjunga faktiskt. Styckena är blandade på både engelska och latin så det är kul med lite omväxling.

Woopwoop, nu ska jag ta tag i den där medicintentan och sen får vi se om jag orkar läsa lite. Jag köpte nämligen en bok häromdagen; Fortfarande Alice heter den och den handlar om en kvinna i 50-årsåldern som drabbas av Alzheimers. Den verkar himla bra men tack vare praktiken och studierna så har jag inte riktigt haft tid att komma till ro och läsa den. Nåväl. Talk to you later!

Men jag behöver dig, kom hit och rör om, jag behöver något att skriva om..

Jag har blivit vald av andra,
det är min hemlighet.
Den ena saknar känsla,
den andra ödmjukhet.
Dom hade nåt gemensamt,
jag blundade för det,
jag har alltid hållit hårt
om dom jag inte orkat med.. 

Jag hade slutat prata,
jag var så van att stänga av.
Du frågade vem som förstört mig,
och jag gav dig inget svar..

Floating, falling, sweet intoxication.Touch me, trust me, savour each sensation!

Jag tror att jag är stressad för tillfället. Jag lider ju av stressrelaterade bröstsmärtor och just nu har jag så ont så jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till. Känns ju lite jobbigt sådär. Antar att det är detta pluggandet som stressar mig, och det faktum att jag ska upp igen om några timmar och inte känner mig det minsta trött underlättar ju inte heller. 

Har iallafall precis tittat på Phantom of the opera och jag förstår inte alls varför Christine envisas med att hänga med den där jäkla Raul istället för fantomen. Värsta looksen och värsta rösten. Ryser inombords och blir irriterad varje gång jag ser filmen och upptäcker att hon väljer galet, haha. ^^,

Är för övrigt förvirrad. Inget jag har lust att skriva om här egentligen, men förvirrad it is. 

If I lay here, if I just lay here, would you lie with me and just forget the world?

Har lyckats skriva en sida på den här jäkla vårdvetenskapliga tentan och har redan tröttnat. Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, eller okej, det vet jag, jag har bara besvarat en av tre kursmål, men det känns som att jag lär flumma på en hel del om jag ska nå upp till tre - fyra sidor.

Jag har dessutom ett mindre krig med den så kallade APA-manualen, som är det referenssystemet vi använder oss av på sjuksköterskeutbildningen på Mälardalens högskola. Kul, huh? Det låter väl som en alldeles utomordentligt rolig söndagkväll?

Nåväl, nu tänker jag sova. Klockan är mycket och jag är trött. Imorgon har jag första dagen på min akutplacering på praktiken, det kan ju bli nåt, haha!

So take care of what you ask of me 'cause I think I can't say no..

Har haft en superbra helg som jag har spenderat med mina finfina vänner Sara och Ida-Lisa. I fredags var vi ute och åt på Café Gränden och sen gick vi på bio och såg "En dag", som var en himla fin och sorglig film. Hela biosalongen satt och snyftade, inklusive oss.

Lördagen ägnade vi åt att vara hemma hos mig och dricka massa vin. I samband med vinandet gjorde vi massa andra tokigheter, bland annat så tillverkade Ida-Lisa en så kallad "bong" så vi bongade typ en halv cider var? Och så lyckades jag ladda ner värsta snuskversionen av "truth or dare" så det körde vi också en stund. Haha. Några vinglas senare åkte singstaret fram och till slut efter många om och men så vandrade vi ut.

Först gick vi till Tabazco där vi träffade Saras vän Jonna och hennes kompisar. Det var ganska så gemytligt även om det var lite konstiga människor där. Efter detta gick vi till bill&bob och där kryllade det av dreadspojkar och gamla klasskompisar till mig. 

Idag
har jag spenderat nästan hela dagen i sängen, haha. Det var jättemysigt, men det kändes inte så himla produktivt då planen egentligen var att jag skulle både tvätta och plugga, men det är sånt som händer. På eftermiddagen så var jag ute och åt lunch/fikade med Ida-Lisa och Sara. Också himla mysigt!

Har även fått reda på att långhåriga pojkar huvudsakligen inte fönar sitt hår efter de duschat. Jag frågade nämligen en! ^^

I'm going down so frail and cruel, drunken disguise changes all the rules..

Idag har jag gjort någonting intressant. Jag har ställt mig i bostadskö här i Västerås. Jag har tänkt på att göra det tidigare och har talat med en av mina vänner om att göra det, och häromdagen fick jag reda på att en annan av dem nyligen har gjort det, så nu kände jag att det var dags.

Kvällen ska jag nog ägna åt att skriva lite på någon av de tentorna vi har nu såhär i slutskedet av praktiken. Egentligen har vi väl haft dem hela tiden men det är inte så att jag har haft tid/lust/ork att skriva på dem tidigare. 

Nej, nu orkar jag inte skriva något mer, ha en fin kväll!

One half wants me to go, one half wants me to stay, I just get so all confused..

Klockan är 00.11 och jag kan inte sova. Detta hade varit helt okej för min del om det inte vore för att jag ska vara ombytt och klar på min praktik om mindre än sju timmar. Puh. Enda positiva är att efter morgondagens praktikpass så är jag ledig tills på måndag kl. 13.30. ^^, 

Helgen kommer dock gå med en rasande fart har jag en känsla av; på fredag ska jag på bio med några av mina fina vänner och på lördag ska vi dricka vin. På söndag ska jag försöka plugga lite och sen verkar det som att jag ska umgås med en person som jag inte tänker nämna vid namn. ^^

För övrigt så är det himla dåligt att Rammstein inte finns med på spotify
tycker jag. Nåväl, jag ska försöka sova lite nu. Nighty!

..just walk away we will count it all, pirates will stand and the loser will fall..

Eftersom det snart är halloween så har jag beställt en maskeraddräkt idag. I år blir det till att vara pirat. Jag har visserligen en piratdräkt sedan tidigare men den här var lite finare och den var inte så dyr heller, så det blir nog prima! ^^ 

Har ni förresten tänkt på att när det gäller att vara kvinna på halloween så handlar det inte så mycket om att klä ut sig, utan snarare om att klä av sig. Haha. Det är lite intressant tycker jag.

Apropå någonting helt annat så tycker jag att det är lite paradoxalt att p-piller har minskad sexlust som biverkan. Jag menar, man äter ju p-piller för att kunna ha sex utan att bli gravid, men om de ändå tar bort sexlusten så känns det ju lite pointless, haha. Då äter man de ju egentligen for no reason, för det är ju inte så att man råkar bli gravid om man inte har sex. ^^

Nåväl, time for bed now! ^^För jag kan inte säga nej, det går inte när du rör vid mig..

...


Idag har jag varit på en pacemakeroperation på praktiken. Det var fascinerande.
Sen har även min mormor legat på min avdelning och det var väl inte fullt lika nice.
Vid ett tillfälle stod jag med henne på hennes sal innan hon skulle tas ner på angiolabbet,
och på salen står även en viss manlig angiosköterska och fixar lite med hennes papper.
Plötsligt utbrister min kära mormor (fast på finska) "Titta Marie, han är väl en fin pojke,
det skulle väl vara något för dig?". Haha. 

Jag hoppas helt enkelt för allt i världen att angiosköterskan inte förstår finska. 


Ställ mig inte i ett led, du får mig aldrig att stå still, jag fungerar inte då.Varning för ras, gå så försiktigt du kan.
Dina ögon kan krossa min värld som stenar mot glas.
Varning för ras.

Have you ever heard a song that you wish would never end?


Well, I don't believe in class and I don't believe in taste,
I believe in simple happiness and I believe in avoiding waste.
I believe in endless winternights with good friends and good wine,
I believe in endless summernights, good friends and feeling fine.. 


Don't just sit and wait for a star to fall, why are we here in this car at all?

I mitt hem har jag fyra stycken jättestora garderober som jag använder till lite diverse saker. Två av dem har jag dock knappt rört sedan jag flyttade in, vilket var för snart två år sedan. Jag har bara stoppat in allt mer saker i dem ju mer tiden har gått, utan att veta vad som egenntligen fanns där sedan tidigare, och nu mot slutet så var de nästan helt fulla. Idag bestämde jag mig dock för att jag skulle rensa lite i dem, och det tog onekligen lite mer tid än vad jag hade tänkt, men nu är det himla rent och fint iallafall.

Efter att ha rensat garderoberna så gjorde jag en storstädning av badrummet, så nu är det mer eller mindre kliniskt rent där inne. Dessutom så har jag dammat fönsterbrädorna, bäddat rent i sängen och dammat av bokhyllan och akvariet. När jag väl hade gjort det så bestämde jag mig för att jag skulle rensa bland mina kläder också, eftersom jag ändå hade rensat i de andra garderoberna. Detta ledde till att jag har slängde 70% av allt jag hade i klädväg. Det var nämligen bara sånt som låg och skräpade och inte har använts på flera år typ, haha.

Varför jag gjorde allt detta vet jag dock inte då det enda jag hade planerat var att plocka undan, dammsuga och torka golvet här i rummet, och sen ta itu med disken. Detta har jag dock inte orkat göra så det får bli morgondagens projekt. Haha.

Imorgon ska även jag och Ida-Lisa sitta och försöka boka biljetter till Siestafestivalen åt oss+Sara. De har första biljettsläppet då nämligen och tydligen så är det lite billigare då än vad det är längre fram! :)

Let your body decide where you want to go, high or low, fast or slow...

Haha, efter att ha skvallrat färdigt om alla bravader från helgen som var, så ser vi nu fram emot helgen som kommer då vi även kan ska inkludera Sara i allt detta. Haha. Could be interesting!

Idag har jag praktik och känner mig inte särskilt peppad. Hur kul det än är så börjar det bli lite enformigt. Nog för att allt är jätteroligt men när man går med olika handledare hela tiden, så börjar det efter sju veckor bli lite tröttsamt att få frågan "Det kanske du vill göra?!" med världens största smile och "Har du gjort det förut?" om något så simpelt som att sätta en PVK eller ta ett venprov. Nog för att det är roligt och det är bra att öva, men man får den frågan om precis allt, flera gånger om dagen så blir det lite.. irriterande. Särskilt när det gäller det där, för när man sätter åtminstone ett par PVK:er om dagen och tar ännu fler blodprover så är det inte lika spännande att bli ivägdragen från patienten man faktiskt egentligen har hand om, för att göra det på någon annans patient.


Man kan ju inte klandra de heller för de har ju gjort systemet så att vi ska gå med olika handledare hela tiden, så det är ingen som riktigt vet vad vi kan och inte kan göra, och vad vi har eller inte har gjort förut. Lite dåligt egentligen, jag har tänkt att jag ska lämna lite synpunkter på det sen när vi ska utvärdera praktiken.


Hur som helst så längtar jag till på lördag då vi ska ha vinkväll, igen. Haha. Men very well, nu ska jag klä på mig, göra mig iordning och ta kontakt med den där Catti och se om hon är redo för att sällskapa mig till praktiken. Woho. ^^

There's a stranger in my bed, there's a pounding in my head, glitter all over the room...

Hade någon tidigare sagt att den här helgen skulle se ut som den såg ut så hade jag nog inte riktigt trott på dem, haha. Jag och Ida-Lisa har haft det helawesome på alla sätt och vis, och i lördags var även Catti med.  

I fredags gjorde Ida-Lisa btw något som jag totalmobbade henne för hela lördagen, vilket var hilarious. Dock så innebar detta att jag fick bita i det sura äpplet imorse när vi gick och åt frukost på Waynes, då jag nämligen råkade göra samma sak igår. Haha

Awesome är nog det enda ordet som är lämpligt nog att beskriva vår helg, 
och det måste garanterat göras om.

Det skålar vi för medan vi lyssnar på Katy Perry - Last Friday Night.

..and I know that what we had would not be called love by the ones who know..

Okej, ytterst få saker irriterar mig så mycket som folk som ägnar hela sin tid åt att tycka synd om sig själva. Särskilt de som gör det på facebook. Jag förstår inte. Jag irriterar mig också på folk som beklagar sig över hur fula de är och hur de är ensamma och hur ingen vill ha dem.. Är det så jäkla konstigt med den attityden? Om en karl inleder vårt samtal med att berätta hur han är ful och ensam och ingen vill ha honom, det är väl klart som fan att jag inte blir attraherad av honom? Ytterst få saker är så oattraktiva som sånt där "tycksyndommigsnack". GAH!

Ursäkta att jag låter lite bitter, haha, men jag förstår inte vad som är poängen med att beklaga sig sådär. Visst om man känner så och visst om man säger det i förtroende till en vän eller så, men att göra det i största allmänhet inför alla, helst publikt, så.. nä..

För övrigt så sitter jag och väntar på att Ida-Lisa ska dyka upp. Vi hade en awesome utekväll igår och idag tror jag att vi satsar på en favorit i repris, möjligtvis med lite mindre alkohol, haha. ^^


I am, I am, I am, I am I'm your destiny calling....

Jag har kommit fram till att när man känner för att tröstäta någonting så är inte en burk majs någonting att rekommendera. Man blir lite mättare men inte det minsta gladare. Därför skulle jag nyss gå ner till ica för att investera i något annat ätbart. På vägen hem mötte jag två asiatiska kvinnor klädda och sminkade som dockor. Inte konstigt folk har bestämt sig för att göra så många skräckfilmer om dem. Fy!

På tal om skräck så såg jag ut såhär i håret när jag vaknade imorse. Haha.RSS 2.0