Nattmörkret sänker sig i våran stad, i alla fönster brinner bågarna på rad..

Nu känner jag att jag är himla dålig på att skriva här men det skyller jag på att mina dagar inte består av så mycket annat än bara plugg. Dock så har jag julpyntat mitt hem och det blev himla fint så det måste jag visa er.

Idag åt jag iallafall frukost hos Ida-Lisa i samband med att vi var där och pluggade och det var då himla mysigt. Nu har jag nyss kommit hem därifrån (10 timmar senare) och är hur trött som helst. Blir nog inte mycket mer idag än att lägga sig i sängen och så småning om sova. Sällan har jag varit så trött som nu. Hade besök ganska sent igår kväll och efter det kunde jag inte sova på några timmar, så here I am, tröttare än någonsin. Nästan.

Iallafall så håller vi på med massa luciagrejer på kören och det är himla roligt, så det tycker jag att ni ska komma och kika på den 11 december. Vi håller i två luciakonserter och biljetterna går att köpa på ticnet från och med imorgon (torsdag 1 december), och de kostar 75:- för studerande och pensionärer, och 100:- för vuxna. Det tycker jag att ni ska satsa på att kika på för det brukar vara himla mysig stämning där i kyrkan! :)


Hardrock, hallelujah!

Idag har jag inte heller gjort något mer spännande än att plugga, så jag tänkte att jag ska skriva upp topp tio bland låtar som fastnar i mitt huvud och aldrig kommer därifrån. 


1. Rysslands nationalsång:
- Kan vara en av de mest trallvänliga melodierna någonsin, himla fin är den och rolig att nynna på! Love it!
2. Marlena Ernman - La Voix: 
- Fastnar bara av okänd anledning.
3. Erik Saade - Manboy: 
- Fastnar nog bara för att den är så helvetes dryg, haha. 
4. Random - Fån't ja' en körv:
- Har ingen aning om hur den fastnat där eller hur den ens kommit in från första början. Den bara finns där!
5. Westlife - Mandy:
- Tycker att den är himla fin och mysig att nynna på och när jag väl har börjat så blir den bara kvar.
6. Kicki Danielsson - Bra vibrationer:
- En låt som jag själv hatar när den väl fastnar, den försvinner aldrig och går inte att tänka bort!
7. Culture Club - Karma Chameleon:
- Kan ju vara den gladaste låten ever?! :D
8. Brandsta City Släckers - Kom och ta mig: 
- Dissar den förra kommentaren och skriver den här istället; Kan vara den gladaste låten ever! :D
9. Random - O, helga natt:
- Tycker att den är härlig och fin och är mysig att gå runt och nynna på.
10.  Faith Hill - Where are you, christmas?:
- Kommer ju från filmen Grinchen och är nästan omöjlig att inte gå och småsjunga på när det närmar sig juletider.


Iofs, min syster hade en varg i sin trädgård häromdagen, det är ju rätt coolt så det måste jag berätta!How do you hold a moon beam in your hand?

Idag har jag vart i skolan och sen inte gjort något annat än att läsa vårdvetenskapliga artiklar. Det var ju inte alls så himla roligt så jag har inte direkt något särskilt spännande att säga. Kollade visserligen på the sound of music igår, haha. Det är ju utan tvekan en av de sötare filmerna som existerar, plus att jag tycker det är hilarious när ena nunnan sjunger "I even heard her singing in the abbey!", när de sjunger en låt som anklagar Maria för massa grejer, haha. Som om det vore största crimet liksom! :D

Hade iallafall världens mysmorgon imorse innan skolan, och innan jag traskade iväg så tog jag en bild på mig själv som minne av min perfekta start på dagen! ^^Istället för att skriva massa ledsen skit så lyssnar vi på julmusik så vi blir glada...


You made me promise to never leave you,
but boy, why can't you see,
by keep on doing what you're doing,
it's you who's leaving me..

No one can find the rewindbutton, boy, so cradle your head in your hands..

May he turned 21 on the base at Fort Bliss
"Just a day" he said down to the flask in his fist,
"Ain't been sober, since maybe October of last year."
Here in town you can tell he's been down for a while,
But, my God, it's so beautiful when the boy smiles,
Wanna hold him. Maybe I'll just sing about it.

2 AM and I'm still awake, writing a song
If I get it all down on paper, it's no longer inside of me,
threatening the life it belongs to.
And I feel like I'm naked in front of the crowd
Cause these words are my diary, screaming out loud
And I know that you'll use them, however you want to..

So breathe, just breathe. 
There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out,
and these mistakes you've made, you'll just make them again..
If you'd only try turning around.

Beneath the sheets of paper lies my truth, I have to go, I have to go...

Den här helgen har varit himla lugn och mysig. I fredags skrev vi tenta i Kvantitativ metodteori och det gick himla bra tror jag; det kändes iallafall som det. Efter tentan gick jag hem och städade lite och sen bakade jag kärleksmums som jag sen tog med mig hem till Catti.

Hemma hos Catti åt vi tacos och hade det allmänt mysigt, och efter det gick vi på bio och såg den här Breaking Dawn part 1. Den var bra mycket bättre än vad jag hade förväntat mig, och sentimental som jag av okänd anledning var satt jag och snyftade under hela filmen.

Igår bestämde jag mig för att jag skulle storstäda badrummet. Jag var så himla ambitiös att jag till och med rensade avloppen, haha. Så nu har jag typ världens renaste badrum! ^^, Senare på kvällen kom Ida-Lisa, Catti och Sara hit. Vi kikade på "Så mycket bättre", drack te, åt kärleksmums, gick och köpte popcorn, spelade kort, kikade på film och sent på natten bestämde vi oss för att vi var hungriga, så vi promenerade till Max och åt. Vid halv tre-tiden någon gång på natten var jag hemma igen! :D

Imorgon ska vi tydligen till Eskilstuna på föreläsning och det känns väl lite sådär. Det är aldrig särskilt roligt att åka dit; dagen blir så mycket längre tack vare bussturerna dit och tillbaka. Dock så är det inte ofta vi behöver åka dit så det är bara att bita ihop och se glad ut! 

På torsdag ska jag på ett hemligt möte på hemlig plats. Förhoppningsvis resulterar det i ett sommarjobb som jag hemskt gärna vill ha, men jag vet inte än. Vi får helt enkelt hålla alla tummar och tår och hoppas på det bästa!

Och liljorna faller från ett fönster i Västerås inatt, jag hör ditt skratt...

Nu har jag och mina vänner suttit och pluggat till den här tentan mer eller mindre halva natten, så nu håller vi alla fingrar och tår för att vi klarar den imorgon. Sen på kvällen ska vi fira med att äta tacos och gå och se den där twilightfilmen på bio, så det blir nog himla kul! Om inte tentan går bra så har man iallafall kvällen att se fram emot! 

Jag är själv inget större fan av de här twilightfilmerna egentligen, men eftersom mina vänner är så himla bra så valde jag att följa med dem och kika på den ändå! Är filmen lika dålig som de andra har varit så kan det ju alltid vara kul att se ytterligare en film ställa upp i en "How to destroy a good book!"-contest. Positivt tänkande, yey? ^^,

Egentligen så borde jag väl sova nu, men jag tror inte riktigt att jag kan det. Jag känner dessutom att det är lite halvtungt att andas med så jag ska väl ta en puff Bricanyl innan jag stänger ner datorn för idag och går och lägger mig och läser lite. Så, anyhow, Goodnight, my friends!

Letar efter nåt att säga som kan ändra allt, nåt mer än det jag redan sagt..

Har pluggat på Waynes med Ida-Lisa idag och det var himla trevligt. Vet inte om jag blev så mycket klokare men det visar sig väl imorgon när tentan ska skrivas. Nu ska jag försöka traggla mig igenom de här fem artiklarna som måste läsas. Känns lite lagom kul. Motivationen är fortfarande på topp.

Dessutom har jag denna låten på hjärnan och det vet jag ju inte direkt om det är så himla bra
när man försöker plugga heller. Haha.When I think back on these times and the dreams we left behind.. ^^

Idag har jag varit och fikat med C. Han fyller år och jag bjöd honom på kaffe på ett café som heter Kalle på spången. Det var himla trevligt faktiskt. Dessutom så fick det bli ytterligare en av säkert tusen bra anledningar till att inte behöva plugga till den fördömda tentan som vi har på fredag. Jag vet inte riktigt hur det kommer att gå med den.

I vanliga fall så är jag full av studiemotivation och har börjat plugga långt innan det ens börja närma sig tentatider. Den här gången är det inte så och jag vet inte riktigt varför. Kan det bero på att det är just kvantitativ metodteori vi läser, och det är en himla tråkig kurs? Kan det vara för att det är halvdeppigt, mörkt och kallt ute? Kan det vara för att jag har mycket annat on my mind som inte har med skolan att göra, eller kan det vara något annat? Jag vet inte riktigt själv vad det beror på, men oavsett vilket så hoppas jag att det försvinner innan nästa vecka då det är tänkt att vi ska påbörja vårt PM inför C-uppsatsen.

Nu är klockan 02:38 och jag ligger här och försöker skriva lite instuderingsfrågor. Imorgon ska jag försöka tentaplugga/fika med Ida-Lisa så jag har tänkt att jag ska vara åtminstone lite förberedd. Har för övrigt tittat på massa bilder och haft värsta nostalgitrippen idag. Det är trevligt med gamla minnen. (Till Mamma, Carro, Angelika och alla andra som säkert reagerar och hoppar till när ni ser en av bilderna; Nej, jag har inte fått någon form av konstigt återfall. Jag tycker bara det är en fin bild och det är ett lika fint minne som resten av dessa bilder. ^^)
And I would have stayed up with you all night, had I known how to save a life..

Pluggmotivationen ligger väl inte direkt på topp om jag ska vara ärlig, men nu har jag totalt skrivit 35 instuderingsfrågor på föreläsningsanteckningarna och det är väl åtminstone någonting. Det får nog räcka för idag. Om jag inte möjligtvis orkar läsa någon eller några av artiklarna vi ska läsa, men det får bli senare isåfall.

Idag skulle jag och Ida-Lisa åka till Eskilstuna för att ha seminarium då vi inte hade hunnit anmäla oss i tid till något av seminarierna som skulle hållas i Västerås. Det kändes inte sådär jättekul men det var ju inte så att vi hade så himla många val, så det var bara att bita ihop och se glad ut. Anyway; när vi väl kom dit så visade det sig att datasalen vi skulle vara i inte hade det programmet som det är tänkt att vi ska göra uppgifterna i. Detta resulterade i att vi fick strunta i de uppgifterna vi var där för att göra och pyssla med uppgift 1 - 3 istället. Dessa hade jag och Ida-Lisa redan hade gjort. Detta innebar alltså att vi åkte till Eskilstuna tidigt imorse helt i onödan. Fun, huh?

Väl tillbaka i Västerås så gick vi iallafall och fikade med Sara, och det var himla mysigt. Nu funderar jag på att börja läsa i någon av böckerna jag fick låna av henne häromdagen. Antingen The heroin diaries eller Slash. Båda är självbiografier; den ena av Nikki Sixx och den andra av Slash, och vet ni inte vilka de är så borde ni typ.. Googla eller gå en kurs i allmänbildning eller något. Haha, nä, skämt åsido. Anyway, jag har velat läsa dem väldigt länge så blev himla glad när Sara kom med dem till mig häromdagen! :D 


O. Min vän.
Kom tillbaka till mig och bli den du var.
Jag saknar dig så att det gör ont,
min värld är en sämre plats utan dig
och det gör mig så fruktansvärt illa att se dig såhär. 

I got to live with the choices I made, but I can not live with myself today..
"How could I throw away a miracle?
How could I face another day?
It's all of my doing, I made a choice,
and today I pay, my heart is full of pain.. 

How could I let go of a miracle?
Nothing could ever take its place.
I thought I was looking out for myself,
now it seems the pain is all that I have gained. 

Nothing should matter,
not when love grows inside you.
The choice is yours, there's a miracle in store..."

Nothing should matter
Not when love grows inside you
The choice is yours
There's a miracle in store...

Jag undrar om någon ser, undrar om någon ser att clowner inte ler..

Jag hade en trevlig kväll igår med mina vänner; vi tittade på "så mycket bättre" och hade det allmänt mys. Efter det så gick vi ut både på Bill&Bob och på Pitchers, men inget av det var särskilt spännande, så vi gick hem istället. Kan ju vara skönt med en tidig kväll ibland. Fredagen ska vi nog inte ens prata om för den var bara helt sjuk, haha. Jag och Ida-Lisa gör helt enkelt massa i allra högsta grad konstiga saker när vi släpps lös samtidigt. Nästa helg får blir en lugn och nykter helg! (Då ska vi för övrigt gå och se den där senaste twilightfilmen på bio..) 

Idag har jag egentligen en mindre bra dag, men ikväll ska jag ha pizzafilmmys med mina fina vänner, så jag längtar till det istället. Mina fina vänner är amazing! ♥
En blind, en stum, en döv.
Tre apor ♥


Han har ett leende av guld, han är mannen utan skuld.. (Haha)


Haha, jag vet inte om det bara är jag som har väldigt dålig humor
men jag tycker att detta är lika underhållande varje gång jag tittar på det.So explain to me how it came to this, take it back to the first night we kissed..

Haha. Min vän kallade mig för en Wonderwall häromdagen. Vi diskuterade varför en viss person fortfarande vänder sig till mig när allt blir jobbigt, och svaret blev "Men Marie, du är ju faktiskt the wonderwall för oss alla. Även för honom.. Fast, kanske inte för hans flickvän. För henne är du snarare Berlinmuren, förutom att det inte är någon som tänker riva ner dig.". Haha. Jag tyckte det var fint sagt.

Jag sitter just nu och äter frukost; en kopp kaffe, en ostmacka och ett wienerbröd. Jag funderar även lite över gårdagens facebookchattkonversation med Moa, en tjej som också sjunger i  Voces Mariae. Hon introducerade mig för något som hon kallade för "15 minuter", och som innebär att man varje dag ska ta 15 minuter och göra någonting som får en att må lite bättre. Allt från att fixa naglarna till att rengöra bokhyllan eller damma listerna. Detta är något jag funderar på att eventuellt börja göra; det tycks även vara så att hon lägger upp före och efterbilder i bloggen. Det kanske skulle vara något?

Nu tänkte jag sätta mig och försöka skriva lite instuderingsfrågor; tänk om det hade räckt med 15 minuters pluggande också? Det hade ju varit himla nice, haha.

And if you have a minute why don't we go talk about it somewhere only we know..


As he begins to raise his voice
You lower yours and grant him one last choice.
Drive until you lose the road,
or break with the ones you've followed.
He will do one of two things
He will admit to everything
Or he'll say he's just not the same
And you'll begin to wonder why you came

Where did I go wrong, I lost a friend
Somewhere along in the bitterness
And I would have stayed up with you all night
Had I known how to save a life
You'll follow me back with the sun in your eyes, and on your own, bedshaped on legs of stone..

Idag har jag varit i skolan då det var introduktion på den nya kursen; kvantitativ metodteori. Det var ungefär lika spännande som det låter, och det slutade med att jag satt och ritade julpynt den sista halvtimmen.


Annars har helgen varit mycket spännande. I lördags blev det ett par glas vin för mycket med min kära vän Sara, haha. Det slutade med att vi satt på bill och bob och drack öl med några främmande män.. What's up with that liksom? ^^, Anyway så var det en himla rolig och trevlig kväll iallafall. Även Catti var med en sväng men hon tittade inte riktigt lika djupt ner i flaskan flaskorna som jag och Sara gjorde. Haha.
Igår hade jag en allmänt mysig dag; först lunch på stan med tjejerna och sen var jag ute och gick/hemma och tittade på tv med en person som kan få heta S. Också himla mysigt!
Till sist så har jag alldeles nyss vart ute och fikat med min fina syssling Belinda,
och nu har jag en förpackning Stinas kyckling i ugnen, haha. ^^

Wooohooo!

Tänkte passa på att göra lite reklam för min väldigt fantastiska
och fina vän Caroline som
tillverkar söta smycken som numera
finns för försäljning. Enjoy!

http://carmah.devote.se/Jag skulle få den tiden över för mig själv som jag sagt att jag vill ha..


Jag tror att jag är mera kär i kärleken i sig än i dig, förlåt,
men det sitter mest i skallen. 
Jag tänker, grubblar, velar mer än känner, längtar trånar och går åt. 
Är jag hjärtlös och förfallen?

Med löften som stag faller allting omkull,
så för din, och för min, men inte för kärleks skull,
kom och utmana mig inatt..


Tack för skymningens sånger,
tack för nattens alla lögner,
tack för rodnaden om morgonen,
och drömmarna på dan..So if you have a minute why don't we go talk about it somewhere only we know?

Har haft en supermysig fredagsmorgon som jag har ägnat åt att sitta i mörkret i myskläder med tända ljus, dricka te och lyssna på Keane. Kunde nog faktiskt inte ha varit en bättre morgon!

Nu när morgonen börjat övergå mot dag så håller jag på att tvätta kläder. Tydligen så ska de göra om i vår tvättstuga så den kommer att vara avstängd i två veckor från och med måndag. Känns ju inte så himla nice kanske.

Under dagen så har jag även hunnit med att måla naglarna svarta. Hade egentligen inte planerat det, men nagellacket stod så fint på min fönsterbräda så jag kunde inte riktigt låta bli. ^^Du går kvar i samma kläder, blir glad av samma rus, som en lögn i vackert väder i ett övergivet hus..Här om dagen på praktiken så ringde de från en annan avdelning och ville koppla upp en patient på hjärtövervak. Patienten hade tagit en överdos, och när de började läsa upp personnumret så tog mitt hjärta ett extra skutt. Personen var född samma årtal, och jag var så himla rädd att det skulle vara du..

Dagarna blir längre och och allting känns grått,
jag har inte hört ett enda ord från dig.
Jag undrar vad du gör och vad du tänker på,
och hur du mår, och om du tänker nåt på mig.

Jag vet att jag inte borde, att du har gjort ditt eget val,
att du inte vill lyssna på det som är rätt, eller ta vara på det du har.
Jag önskar jag kunde slita dig loss och ta dig ifrån allt det där,
men det är du som själv måste bryta dig ut, du kan inte ha det såhär. 


Jag saknar dig och jag älskar dig, min vän. 
It kills me to see you like this..
Du frågade vem som förstört mig, och jag gav dig inget svar..

Wie, jag har så fullt upp med praktik och studier just nu att jag egentligen inte har tid att skriva här, dessutom blir det en hel del extra uppdateringar på twitter istället då det är enklare att göra på telefonen. Är lite bitter på Sara för att hon lyckades lura dit mig faktiskt! :D

Idag hade jag heltidsbedömning på praktiken och det gick alldeles oväntat bra.
Himla glad över resultatet och de vänliga orden jag fick! :)

Vet inte om jag har så mycket mer intressant att säga. Imorgon på morgonen kommer Pontus hit, vi ska baka lite fika som vi kan ta med och bjuda all personal på hjärtavdelninge på på torsdag, då vi går vårt sista pass. ^^


Om du letar efter nån som möter din blick
under täcket en söndag i november..
Om du letar efter nån som inte skäms för nåt,
som är sig själv i vad som än händer..

Om du letar efter nån som följer med dig ut en fredagkväll på stan.
Om du letar efter nån som säger mitt på ljusa dan,
"Jag är lycklig med dig"
Då ska du inte välja mig.RSS 2.0