Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut..


"Du ville prata häromdagen
och helt plötsligt blev det tyst
jag undrar vad som hände
vi som skrattade nyss.."


För att (för omväxlings skull) inte låta så deppig så tänkte jag berätta att jag gick ut på praktik för ett par dagar sedan, och jag trivs rätt så bra. Det är dock mycket att ta in och sjukt mycket folk -både patienter och personal, att hålla koll på, men det blir nog bra det där i slutändan. :) 

Dock så ska jag försöka sova lite nu när jag väl känner att jag kan. Talk to you later!

Wrong way on a one-way track, again.

Dagen går vidare i sitt långsamma tempo. Efter en nästan helt sömnlös natt så har det känts som att jag har vandrat omkring i en dimma, och flera gånger har jag tänkt att jag önskar att allt bara var en mardröm som jag snart kan få vakna upp ur. 

Det är konstigt det där. Varje gång man blir sårad så tänker man att man aldrig någonsin ska öppna sig för någon igen och låta den komma en nära, men på nåt vänster så lyckas de sluga varelserna lura en till att göra det ändå. På nåt sätt lyckas de få en att lita på dem, och man tror att allt är frid och fröjd, och så slutar det ändå upp med att man sitter ensam kvar och känner sig hjälplös och undrar varför personen man älskar helt plötsligt har övergivit en. 


It seems no one can help me now
I'm in too deep, there's no way out.
This time I have really led myself astray. 

Can you help me remember how to smile,
make it somehow all seem worthwhile..
How on earth did I get so jaded,
life's mystery seems so faded.

I can go where no one else can go
I know what no one else knows
Here I am just drownin' in the rain
With a ticket for a runaway train

Everything is cut and dry
Day and night, earth and sky
Somehow I just don't believe it..

Runaway train never going back,
wrong way on a one way track.
Seems like I should be getting somewhere,
somehow I'm neither here nor there.

11-08-26

Jag blir lite irriterad varje gång jag tittar på någonting som har subtitles och så översätter de inte orden rätt i sammanhangen. Alldeles nyss tittade jag exempelvis på One tree hill och Lucas säger "Sorry", som den som gjorde undertexten har översatt till förlåt, trots att det är helt uppenbart att innebörden av detta "Sorry" ska innebära typ "Jag är ledsen", då det inte gick enligt förväntan för personen han sa det till.

Haha, spännande sak att haka upp sig på va? Jag kanske borde börja göra subtitles! :D

Idag har jag för övrigt fått lön så jag har vart och handlat städ/hushållsartiklar för 200 kronor. Woho!

11-08-26

Hm, har ni tänkt på hur ofta man använder ett negativt ord för att förstärka ett annat, även fast det är något positivt? Exempelvis "Sjukt fin", "Hemskt tacksam", "Galet vacker", "Jäkligt bra".  Egentligen så borde man ju använda positiva ord för att förstärka positiva uttryck, och negativa ord för att förstärka negativa uttryck. "Underbart vacker" låter ju onekligen finare än "Jäkligt vacker", right?

För övrigt har fick jag mail från HIA (min praktikplats) nu och jag börjar bli lite nervös. De vanligaste diagnoserna på avdelningen är hjärtinfarkt, kärlkramp, hjärtsvikt, lungödem och arytmier, så som förmaksflimmer, AV-block och takykardier. Undersökningar/behandlingar är elkonvertering, kranskärlsröntgen (Angio/PCI) och pacemakeroperation. Är ju ganska serious stuff så jag hoppas att det kommer gå bra. Känns som det kommer vara lite skillnad på att vara där i jämförelse med min rehabiliteringsavdelning i Fagersta, haha.

Anyway, jag tror att det kommer att bli sjukt intressant och även fast jag är nervös för att gå dit så längtar jag lite. Jag fick även reda på att mitt COSMIC-kort är beställt och att jag ska träffa mina handledare kl 12.30 på tisdag. Creepy!

Nu har jag roat mig med att skriva ut papper till praktiken, satan så mycket det blev! Mer eller mindre en hel bok.. Haha.

Wrong way on a one-way track..


Everybody's changing and I don't know why..

"So little time.
Try to understand that I'm trying to make a move,
just to stay in the game,
I try to stay awake and remember my name.
But everybody's changing
and I don't feel the same..

You're gone from here,
soon you will disappear,
fading into beautiful light.
'Cause everybody's changing
and I don't feel right

So little time.
Try to understand that I'm trying to make a move,
just to stay in the game,
I try to stay awake and remember my name..
But everybody's changing
And I don't feel the same.."

11-08-23

Hm, jag har ett skumt problem. I vanliga fall så brukar det vara så att jag äter hela tiden, konstant. Inte för att jag är hungrig utan mest för att jag är sugen på att äta något. Nu är det istället tvärt om. Jag är hungrig men inte sugen på någonting alls. Weird. Får hoppas att det blir bättre snart; jag tänkte prova köpa lite frukt på ICA sen och se om det går ner.   

Snart ska jag i vilket fall som helst vandra iväg till sjukhuset med Ida-Lisa. Jag ska ta allergisprutor och hon ska följa med som sällskap. Jag hade ingen som helst lust att gå dit själv, men om man är två så blir det en ganska trevlig lagom lång promenad.

För övrigt skulle jag behöva tvätta. Min tvättkorg börjar bli full. Jag tycker personligen att det är himla äckligt att tvätta i gemensamma tvättstugor, det känns liksom fel att ens saker ska ligga där och snurra runt där alla andras smutsiga saker också har varit, plus att det inte direkt är rent och fint i tvättstugan. Folk verkar inte veta hur det här med att göra rent efter sig fungerar. Anyway.. Jag längtar sjukt mycket efter den dagen då jag har en egen tvättmaskin.

Jag är ingen soldat, har inga vapen att ta till..

För inte allt för länge sedan, om jag var ledsen eller mådde dåligt eller bara allmänt behövde prata om något, så var det ingen tvekan om vilka jag skulle höra av mig till. Nu hittade jag just mig själv i en sådan situation, men utan aning om vart jag skulle vända mig.  Funny how things change, huh?

Anyway, nu ska jag hänga med min tekopp och mitt True Blood.
Have a nice evening!


"Sen en tid tillbaka har jag varit tyst,
och försökt att känna efter hur det känns..
Ja, man gör som alla andra och försöker att bli van,
men jag har tröttnat på att vara likadan..

Sen en tid tillbaka har jag känt mig svag,
och försökt att vara nån till lags.
Ja, man kämpar för en plats som passar både här och där,
och snart har man glömt vem man är..

Och jag har ändrat i mitt rum, köpt nya möbler,
och samlat damm på min gitarr..
För allting jag skriver det blir ändå för kort,
och allt som är bra med mig har jag förmågan att glömma bort.."


En stannfågel ger sig av...

Haha, jag har lagt märke till att Christoffer oftas ringer mig för att egentligen inte säga något särskilt, för att snabbt avsluta samtalet med att han hör av sig sen. Jag har just fått mitt tredje sådant samtal för dagen, haha. Söto

Kvällen har jag tänkt att jag ska ägna åt att dricka te och titta på senaste avsnittet True Blood, men innan det blir det nog lite One tree hill. Jag har fastnat helt i den serien nu, snart klar med säsong ett.

Update: Jag har bestämt mig för att jag ska köpa datorn iallafall. Får se om jag beställer den eller om vi åker och köper den på lördag när vi ska låna mammas bil och jag ska köpa massa annat. Isåfall blir det stora summor pengar som bränns den dagen om man räknar med allt annat som också ska inhandlas!

11-08-22

Jaha, nu ligger jag i sängen och klurar på om jag ska köpa en ny dator eller inte. Inte för att det är något fel på den jag redan har, den är jättebra och smidig och lätt att ta med sig, men man kan liksom inte göra så mycket med den. Har man Facebook, Spotify och MSN uppe samtidigt så börjar datorn låta som ett flygplan och blir jättetrött och börjar lagga. Den duger alltså till att plugga och att hänga på internet, men inte till så mycket mer.

Detta kan ju då vara ett litet problem, iallafall när man som jag, har ett stort intresse för att spela diverse datorspel. Jag har dock hittat en dator som är fin och verkar bra, och som jag tror ska duga till att spela på. De flesta av mina spel kräver inte så jättemycket, men sen så har vi ju WoW och det kräver ju en hel del av datorn ifråga. Dock så uppfyller den datorn jag har tittat på kraven på vad som krävs för att kunna spela WoW, och min kära bror Markus och min kusin Dennis har fått bekräfta att det är så.

Samtidigt som jag vill ha en bra dator som jag kan spela på så vet jag inte om jag har lust att spendera så mycket pengar på en? Jag har redan ganska många kommande utgifter, som bland annat mina senaste plan, att köpa någon form av köksbord. Dessutom så planerar jag och Christoffer att ev. resa någonstans lite längre fram och då kommer jag ju behöva pengar till det med. Gah, confusing.

Btw mina beloved friends, idag kan vi lämna studieförsäkran till CSN så glöm inte bort det!

11-08-21

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska skriva. Christoffer har nyligen åkt till Stockholm för att titta på fotboll/jobba, men han har iallafall lämnat sin dator här gis nug så nu ska jag ta tillfället i akt och spela The Sims 3 medan jag kan! Tänkte även publicera en sån här "Things you don't know about me.."-lista. Bara för att.

Some things not everyone know about me..
- Om jag är på rätt humör så kan jag utan problem läsa ut en bok på över 600 sidor på en dag.
- Jag låser alltid dörren när jag duschar eller går på toaletten, även om jag är ensam hemma. 
- Om jag har skickat ett sms till någon så släpper jag oftast inte telefonen ur sikte förrän jag har fått svar.
- Jag har sjukt bra minne och kan utan problem återkalla både namn och ansikten på exempelvis personer från min    barndom eller personer som jag bara träffat en kort stund. 
- Jag får bröstsmärtor och extrem hjärtklappning när jag blir stressad, oavsett om det är tidsmässigt eller emotionellt. 
- Jag blir smått irriterad om jag läser en felstavad text och har ett stort behov av att rätta till den.
- När jag var sju år läste jag ut bibeln. Jag vet inte själv nu i efterhand hur mycket av det jag läste som jag förstod, men  jag minns mycket väl hur jag tragglade mig igenom den.
- Jag kan grubbla på och må dåligt i flera veckor över något jag har tagit illa vid mig av. 
- Jag tycker att filmer med dockor och clowner är så obehagliga att jag vägrar titta på dem. 
- Om jag saknar min pojkvän så mår jag mycket bättre av att ha på mig exempelvis hans tröja.

11-08-20

Idag har jag vart och fikat på Café Gränden med mina fina vänner Sara och Ida-Lisa. Det var supertrevligt. 
Ikväll har jag tänkt att jag ska göra något mysigt med min karl eftersom han tydligen tänker sticka till Stockholm imorgon igen och vara borta i evigheters evigheter. Jag vet inte om det är något jag känner mig särskilt lycklig över,
men that's life I guess. 


Anyhow. Nu ska jag diska och sen börja med maten. 
Have a nice evening.


..

I don't quite know
How to say
How I feel

Those three words
Are said too much
They're not enough

If I lay here
If I just lay here
Would you lie with me and just forget the world?

Haha.

Haha, jag hittade denna och jag måste bara lägga upp den för jag tycker att den här helt hilarious. Haha.


11-08-18

Snart ska jag hoppa in i duschen för att sen bege mig ut på äventyr. Eller okej, jag ska gå och posta två brev och sen tänkte jag återgå till min lugna vrå här hemma igen, så jag vet inte riktigt om det är i sin rätt att kalla det för äventyr. Haha. Anyway. Hoppas ni får en fin dag mina vänner!

Åh, btw, är det bara jag som är helt överlycklig över att vi snart ska få en liten prins eller prinsessa i kungahuset? Jättestort grattis till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel!

.

"'Cause you can't jump the track, we're like cars on a cable,
And life's like an hourglass, glued to the table.
No one can find the rewind button, boy,
so cradle your head in your hands,
and breathe, just breathe.

There's a light at each end of this tunnel,
You shout 'cause you're just as far in as you'll ever be out,
and these mistakes you've made, you'll just make them again,
if you'd only try turning around.

2 AM and I'm still awake, writing a song
If I get it all down on paper, it's no longer inside of me,
threatening the life it belongs to..
And I feel like I'm naked in front of the crowd
Cause these words are my diary, screaming out loud..
Breathe, just breathe."


I was born too late, in a world that doesn't care..

Nu börjar det närma sig den där jobbiga perioden, som jag misstänker att alltid kommer att kännas jobbig, oavsett lång tid det än går. I söndags var det två år sedan jag fick veta. Det är sjukt att det redan har gått två år. Två år sedan den värsta perioden i mitt liv, den som förändrade allt.


"Day after day time pass away,
and I just can't get you off my mind.
Nobody knows I hide it inside
I keep on searching but I can't find..

If I let you go, I will never know,
what my life would be holding you close to me..."

"För månen har en kraft som förnuftet aldrig haft,
och aldrig får och då går det dom det går..
Sen vill jag skriva allt jag sett, så nån förstår,
fast inga toner kan förklara hur jag mår.."

(-Westlife & Lars Winnerbäck)


11-08-17

Idag väcktes jag av de lite för högljudda byggarbetarna som hänger utanför mitt hus, som nödvändigtvis ska börja väsnas exakt klockan 07.00. Lite lagom kul att bli väckt den tiden när man är ledig för första gången på hela sommaren.

Anyway så tänkte jag att jag skulle visa lite hur det ser ut i mitt hem, dels för de som inte har sett det förut över huvud taget, och dels för de som inte har sett att jag har organiserat och gjort om litegrann.


Personerna på bilderna som sitter på mina garderobsdörrar föreställer mina syskonbarn, min bror, min mammas bästa kompis två barn och lilla Stella som jag var barnflicka åt när jag var i Finland.

11-08-16

Det här ska då föreställa mitt första inlägg här på blogg.se. Jag har under en längre tid velat byta från blogspot.com -> hit, men av flera anledningar, främst av ren lathet, så har det inte blivit så förrän nu. Att göra en design här var dock inte fullt lika enkelt som jag hade hoppats på, men efter ett par timmars knåpande så har jag lyckats få ihop någonting som iallafall får duga för stunden. Jag antar att man lär sig hur det fungerar med tiden..

Idag har jag för övrigt storstädat hela min lägenhet, organiserat om i min bokhylla, dammat, rensat garderober och lyckats få ihop sex kassar fulla med skräp, som jag dock inte har tagit mig i kragen och gått ner och slängt än.. Jag började städa klockan elva ungefär, och när städandet var färdigt (ca kl 16..) så började jag spåna på idéer angående den nya bloggen, och nu vips så är klockan 19.30, bloggen är klar och jag är hungrig som ett djur. Jag hade nämligen planer på att äta efter städningen, men de tankarna försvann när jag kom på att jag kunde ägna eftermiddagen åt att göra en ny blogg.

Very well, det var nog allt jag hade att säga för idag, men välkommen hit och tack för mig!

RSS 2.0